Ladestationer som nytænkning af den traditionelle benzintank

Arkitektfirmaet COBE har designet en helt ny type ladestation til elbiler. Udtrykket minder på mange måder om en traditionel benzin, men designet har været igennem en grundig nytænkning, hvor alt byggeri er opført i bæredygtige materialer.

Designet er lavet simpelt og bygger samlesæt princip. COBE kalder hvert modul for et strukturelt træ, som så kan sættes sammen, så det bliver til en skov. Designet er også meget unikt, da ”træet” filtrerer lyset og skaber skygge. Det er smart tænkt, og åbner op fr en let skalering af en ladestationen.

Elbiler og den tilhørende teknologi er grøn, hvilket COBE har tænkt ind i designet og materialerne. Desuden er der planter og træer i de nærmeste omgivelser, som er valgt i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, hvilket er med til at understrege ro og bæredygtighed. Stationerne udføres i træ og beton, og har solceller i toppen. Alt i al t et meget gennemført koncept.

Ladestationer i Danmark

Ladestationerne vil kun være i Danmark i et begrænset omfang til at starte med, og den første er lavet i Frederica tæt ved motorvejen, men flere er undervejs. I Odense er Danmarks største lynladestation netop lige blevet opført, med plads til 28 elbiler.

Er du tvivl om hvor du kan finde ladestationer i Danmark, så kan du altid finde dem på ladekortet hos Cleancharge.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *