daybed

Klassisk Daybed – Arkitektens bedste bud

Daybed´en er et klassisk møbel og går langt tilbage i tiden, faktisk kan den spores helt tilbage til oldtiden, hvor grækere og egyptere i det bedre borgerskab benyttede sofaen uden arm- eller ryglæn. Daybed´en har løbende udviklet sig, og de ældste typer var langt fra de modeller vi kender fra i dag, deres udtryk blev skabt i forbindelse med modernismen, hvor flere arkitekter og møbeldesignere redefinerede møblernes formsprog.

Kendte klassikere

En af de bemærkelsesværdige arkitekter var Eileen Gray som designede flere daybeds. Især hende klassiker ”The Daybed” fra 1925 holder stadigvæk i dag, da designet er meget moderne. En anden klassiker er Le Corbusier, og den meget ikonisk daybed LC4, som blev skabt i 1928.

Disse klassisker var også til stor inspiration for flere danske møbeldesignere, og f.eks. Poul Volther, poul Kjærholm og Børge Mogensen har alle designet en daybed, som sidenhen er blevet til en klassiker der findes rundt i de danske hjem.

PK 80

For mange design og møbelinteresserede er Poul Kjærholms PK 80 et eftertragtet møbel. Møblet er elegant og sampletFpoul med et formsprog som står helt skarpt.

H9

Poul Volther designede også en daybed, nemlig H9, som blev fremstillet hos FDB møbler.

BM0865

Børge Mogensen lavede også en klassiker indenfor daybeds, nemlig BM0865, som er et behageligt og samtidig elegant møbel. Daybeden er lavet så den kan stå for sig selv, men også kombineres flere sammen i moduler, og det er muligt at tilkøbe ryghynder og nakkepude hvis det ønskes.

Fælles for de fleste klassikere er at prisen er i den høje ende. I dag er der kommet en lang række andre bud på daybeds, nogle mere heldige end andre. Til gengæld så findes der modeller i forskellige prisklasser, så alle kan være med hvis de ønsker sig en daybed. Du kan se et udvalg af de bedste daybed tilbud her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *